Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протягом року на Харківщині відновили 41 об’єкт – Олег Синєгубов

Дата: 27.12.2023 09:37
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

 

Начальник ХОВА Олег Синєгубов під час підсумкового брифінгу розповів про відновлення інфраструктури, електро-, водо- та газопостачання на території області.

Загалом за час деокупації електропостачання відновили в 390 населених пунктах. 67 населених пунктів ще залишаються без світла, проте 38 з них розташовується у 5-кілометровій зоні до активних бойових дій і є щільно замінованими. Також відновлено газопостачання у 138 населених пунктах, у понад 100 – ще тривають роботи.

«У 85% населених пунктів відновлено водопостачання. Один з проблемних водогонів маємо у Балаклії, який наразі ремонтуємо. Щодо захисту критичної інфраструктури працюємо на постійні основі. Окрім того, до опалювального сезону запустили 536 котелень, які працюють на 100%. Було підготовлено майже 2 тисячі кілометрів теплових мереж та 224 центральні теплові пункти», – сказав Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА додав, що цьогоріч значну роботу до підготовки опалювального сезону провели в Ізюмі – за кошти обласного бюджету встановили 10 модульних котелень. Вони забезпечили підключення 33 будинків та 1300 квартир – це майже 4300 жителів.

Окрім того, Олег Синєгубов підкреслив, що цьогоріч розпочалася реалізація 91 об’єкта відновлення, з яких 41 вже завершили, а 50 є перехідними на наступний рік. Так, лише з фонду ліквідації наслідків збройної агресії було виділено понад 1 мільярд гривень, завдяки чому розпочалося відновлення 62 об’єктів та придбали комунальну техніку. 

«Частину багатоквартирних будинків завершуємо цього року – 35 проєктів у містах Дергачі, Чугуїв, Лозова, Балаклія, у селищах Золочів і Старий Салтів, селі Нова Гусарівка. Ще відновили 6 закладів охорони здоров’я в селах Лісне, Великі Проходи, Руська Лозова, Черкаська Лозова, Малі Феськи та у місті Харків», – розповів начальник Харківської ОВА.

Він наголосив, що в 3 громадах відновлюють заклади освіти: Чугуївській, Мереф’янській та Старосалтівській. Ще два перехідних об’єкти на наступний рік – адмінбудівлі в Ізюмі та Руській Лозовій.

«Для нас так само дуже важливо відремонтувати адміністративні будівлі, оскільки це символ відновлення функціонування органів державної влади. У них передбачено надання послуг нашим громадянам, тому ці об'єкти є пріоритетними», – прокоментував Олег Синєгубов.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь