Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Харківщина забезпечена вакциною проти поліомієліту

Дата: 10.02.2022 08:09
Кількість переглядів: 241

Станом на 7 лютого за даними ЕСОЗ в області 1 та 2 дози отримало 417 дітей, що становить 4% від плану.

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов під час брифінгу 9 лютого назвав ці дані незадовільними та закликав батьків до вакцинації дітей. За його словами, область повністю забезпечена вакциною проти поліомієліту.

«Поліомієліт – це інфекційне захворювання, зараз вже є непоодинокі випадки у нашій країні на захворювання поліомієліту дітей. На жаль, зараз темпи вакцинації в нашому регіоні дуже низькі, тому проводяться постійні наради з сімейними лікарями, декларантами яких є діти, та надаються плани для того, щоб підвищити відсоток щеплених», – сказав Максим Хаустов.

Також він нагадав, що 1 лютого в Україні стартував перший етап реагування на спалах поліо: щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною для дітей від 6 місяців до 6 років, які мають порушення у календарі щеплень або не є щепленими.

«Необхідно протягом трьох тижнів провести форсовану планову імунізацію інактивованою поліомієлітною вакциною дітей від 6 місяців до 6 років на території області, які не охоплені щепленнями відповідно до Календаря профілактичних щеплень. Особливу увагу необхідно звернути адміністраціям закладів охорони здоров’я Харкова, оскільки 61,85% не щеплених дітей – мешканці Харкова», – зазначив Максим Хаустов.

За даними директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА, вакцинація проти поліомієліту проходить в 2, 4, 6 та 18 місяців, а потім у 6 та 14 років. Це вважається повним курсом щеплення від поліомієліту.

«У нашому регіоні прояви поліо не спостерігалися. Зробимо все, щоб не допустити випадків в нашому регіоні, але звернути увагу на це треба вже зараз, бо від цього залежить майбутнє нашої країни», – наголосив Максим Хаустов.

Нагадаємо, в Харкові у межах Програми Президента «Велике будівництво» будуть реконструювати корпуси Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1. Минулого року там вже проводили капремонт двох відділень та термомодернізацію корпусів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь