Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

САВИНСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ІНФОРМУЄ

Дата: 23.02.2023 07:51
Кількість переглядів: 75

Військовослужбовці Окремого стрілецького батальйону Харківщини склали присягу

Військовослужбовці Окремого стрілецького батальйону Харківщини склали присягу

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова військових, які склали присягу, привітали заступники керівника ХОВА Роман Семенуха та Євген Іванов.

За наказом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та за дорученням Офісу Президента в усіх областях України створюють окремі стрілецькі батальйони в межах сухопутних військ України. Так, на Харківщині було створено 416-й Окремий стрілецький батальон. 

«Харківська обласна військова адміністрація надає всю необхідну матеріально-технічну базу, аби батальйон у мінімальний термін був укомплектований, забезпечений всім необхідним та був готовий до виконання бойових завдань, визначених керівником оперативного угруповання військ «Харків», – розповів Роман Семенуха.

За словами командира Окремого 416-го стрілецького батальйону Сергія Савченка, незабаром військовослужбовці, котрі сьогодні склали присягу, будуть направлені на навчання.

«Наша задача – навчити виживати, воювати, бути найкращими військовими. Від нас залежить сьогодні, як буде захищатися Харківщина та Харків. Я впевнений, що батальйон виконає завдання на відмінно. Люди наші, слобожанці, на моє переконання, дуже вмотивовані, самі хочуть сьогодні навчитися і бути професійними військовими», – зазначив командир батальйону.

Начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Арап зазначив, що мобілізаційні заходи в регіоні тривають.

«Регіональний ТЦК виконує завдання, які ставить керівництво Збройних сил України. Поетапно направляємо військовозобов'язаних до навчальних центрів або військових частин. Виходячи із ситуації, готуємо саме ту кількість військових, яка наразі потрібна», – наголосив Володимир Арап. 

Для всіх охочих долучитися до лав ЗСУ діє «гаряча лінія». За номером 0-800-300-441 фахівці нададуть будь-яку інформацію про мобілізацію, порядок вступу до війська армії або проконсультують щодо даних особистого військового обліку. Телефонувати можна з 09:00 до 18:00. «Гаряча лінія» діє на території Харківської області і є безкоштовною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь