Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про запуск Національного порталу з імунізації

Дата: 01.05.2023 13:57
Кількість переглядів: 114

Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. Вакцинація повинна і завжди залишається пріоритетом держави і суспільства, особливо це актуально в умовах воєнного стану. Поширення актуальної достовірної інформації про імунізацію є складовою цього пріоритету.

З метою покращення інформування населення та популяризації рутинних щеплень серед дітей та дорослих в Україні створено Національний портал з імунізації https://vaccine.org.ua/.

Портал розроблено в рамках проекту «Розбудова стійкої системи  громадського здоров'я», який реалізується за підтримки Міністерства охорони здоров'я України та Державної установи «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України». Він покликаний стати унікальним національним джерелом інформації про імунізацію для медичних працівників та пацієнтів, оскільки на одному інтернет-ресурсі викладено весь спектр надійних та достовірних даних з імунопрофілактики для громадян та медичних працівників: від переліку обов’язкових та рекомендованих щеплень до позицій технічних груп з імунопрофілактики в Україні та інших країнах.

Національний портал буде сприяти підвищенню охоплення профілактичними щепленнями та запобіганню вакцинокерованим захворюванням завдяки поширенню публікацій та навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників. Він розширює можливості спілкування щодо безпеки, ефективності та використання вакцин у широкій спільноті пацієнтів, батьків, медичних установ і державних установ охорони здоров’я.

Також на порталі можна знайти відповіді на найпоширеніші питання щодо імунізації (введення, транспортування та зберігання вакцин, графік щеплень та його порушення, безпека вакцин, юридичні аспекти вакцинації, вакцинація від конкретних інфекцій та протипокази до неї тощо) від провідних українських експертів з імунопрофілактики.            В Бібліотеці вакцинації зібрані брошури, посібники та інші інформаційні матеріали для скачування як для особистої самоосвіти, так і для використання в роботі з пацієнтами.

За необхідності на Порталі можна скористатися спеціальною формою для того, щоб задати експертам питання.

Також Структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласної, районних адміністрацій, заклади охорони здоров’я можуть надавати матеріали для розміщення на Національному порталі з імунізації. Це можуть бути новини, анонси подій, коментарі фахівців та експертів, відеоматеріали тощо.

Адреса електронної пошти для зв’язку з редакцією порталу: editor@ vaccine.org.ua

 

Балаклійське відділення Ізюмської філії ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь