Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні відзначається День пам'яті захисників України

Дата: 29.08.2023 13:37
Кількість переглядів: 131

Сьогодні відзначається День пам'яті захисників України

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621.

«Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є священним обов’язком держави і суспільства. Сучасна російсько-українська війна триває від 2014 року. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму», – зазначили в Українському інституті національної пам’яті.

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення. Українські захисники проявили масовий героїзм добровольців і військових.

«Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже дозрівали. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях повинен бути тим символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», – розповіли Українському інституті національної пам’яті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь