Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ти як?

Дата: 17.10.2023 12:23
Кількість переглядів: 94

Всеукраїнська програма ментального здоров’я Ти як?, ініційована першою леді Олена Зеленська, пропонує розібратися, в чому різниця між психологом, психіатром і психотерапевтом.

Іноді ви пишете, що хотіли б обговорити свій стан зі спеціалістом, та від слів «психолог», «психіатр» чи «психотерапевт» у вас мурахи по шкірі. Глухий кут 😐

По-перше, не варто цього соромитися. Це говорить лише про відсутність досвіду, через що проходить кожен. По-друге, це точно не причина ігнорувати тривожні сигнали організму. Є простіший вихід: зверніться до сімейного лікаря. Так, того самого, який виписує вам ліки від застуди чи довідку в басейн.

Чим саме може допомогти «сімейний» та де шукати лікаря, якщо ваш не має відповідної кваліфікації, розповіла голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Наталя Гусак.

На зображенні може бути: текст «так, пдтримку можуть надавати yci медпрацвники, якi̇ пройшли навчання за програмою BO03 mhGAP (Mental Health Gap Action Programme), мета яко"- покращити доступ до послуг 3 ментального здоров'я через залучення неспецалзованих кадрв. наразі сертифкат mhGAP вже отримали 45 тис. фахвцi̇в.»На зображенні може бути: текст «якщо медзаклад мае хоча б 20% лкарв, якi̇ отримали сертифкати mhGAP, нсзу може укласти 3 ним договр y межах так званого "<пакету 51>*. ваш смейний фахвець може дагностувати порушення, надати пдтримку або ж, якщо побачить таку потребу, скерувати до конкретного спецалста. зг°дно 3 пакетом, смейни лікарі, педатри можуть надавати пдтримку пацентам iз симптомами депресё, тривоги, гостро" реакцё на стрес, розладами сну тощо.»На зображенні може бути: 1 особа та текстМожливо, це зображення (текст «[?] якщо смейний лкар не отримав сертификат mhGAP все одно звернться до вашого симейного лкаря. навть якщо BİH ще не пройшов вi̇дповдне навчання (i не мае права надавати подтримку 3 ментального здоров'я), BİH може знайти в системi̇ фахивця, який отримав вi̇дповдний сертифкат зможе допомогти.»)Можливо, це зображення (текст)На зображенні може бути: 1 особа, відділ новин та текст «наталя гусак, голова нацональной служби здоров'я украйни "<ця послуга це не щось тимчасове, вона мае бути повнстю нтегрована в роботу симейной медицини. це нвестиция людського ресурсу в майбутне, адже проблеми 3 ментальним здоровям будуть актуальни ще не один pik>>»На зображенні може бути: текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь