Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

25 листопада - День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 24.11.2023 11:15
Кількість переглядів: 92

Фото без опису
Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років. Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців.

25 листопада, в День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років, увесь український народ низько схиляє голову в знак жалоби за мільйонними жертвами тих років. Намірене знищення українців радянською владою під час голодоморів у ХХ столітті залишається незагоєною раною в генетичній пам’яті нашого народу, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, і сучасне покоління. . Окупаційна політика совєтів призвела до втрат мільйонів життів наших співвітчизників. Дізнаючись страшні сторінки історії, все більше країн сьогодні визнають Голодомор 1932 – 1933 років геноцидом українського народу.

24 листопада 2023 року у Савинській селищній громаді відбулися скорботні заходи та була проведена панахида за жертвами голодоморів біля меморіалу в пам'ять мешканців стм Савинці, які постраждали від голодомору.

У День пам’яті жертв Голодомору 25 листопада 2023 року закликаємо всіх жителів громади долучитися у цей день о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання, а також засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.
Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь