Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Харківщині триває моніторинг стану питної води на наявність в ній небезпечних речовин та робота над запобіганням їх розповсюдження

Дата: 23.02.2024 11:06
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

 

Після ворожого удару 9 січня 2024 року по нафтобазі у Немишлянському районі Харкова та витоком паливно-масильних матеріалів в екосистеми регіону, правоохоронці та профільні служби посилили перевірки даних об’єктів.

«Внаслідок ударів російськими «шахедами» по нафтобазі за тими даними, які нам дала держекоінспекція, витекло близько 3 000 тонн нафти, яка потрапила у річки Харківщини – це річки Уди, Лопань, Немишля та Харків. Нафта забруднила ґрунти та водойми навколо території влучання. Приблизно площа водної поверхні забрудненої нафтопродуктами складає 780 000 м²», – розповів очільник Міндовкілля Руслан Стрілець.

Щоб не допустити перетік нафтової плями в річку Сіверський Донець встановили спецобладнання у двох місцях у річках Уди та Немишля. Це дозволяє стримувати шар плівки з нафти.

"Усі профільні служби працюють цілодобово, аби не допустити потрапляння нафтопродуктів до річки Сіверський Донець. Триває щоденний моніторинг стану та якості води. Наразі небезпечних речовин в питній воді не виявлено", - зазначив Олег Синєгубов.

Нині продовжують перевірятись джерела, наближені до річок Харків, Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець .Триває моніторинг якості питних вод на підприємствах, що здійснюють централізоване водопостачання у зоні можливого забруднення.І особливо звертаємо увагу на перевірку грунтових вод, аби запобігти можливому забрудненю колодязів.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь