Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Харківщині майже 80 закладів охорони здоров'я первинної ланки надають послуги з ментального здоров'я

Дата: 27.02.2024 16:40
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

 

Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова.

«Вплив психічного здоров'я на фізичний стан людини не можна недооцінювати. Особливо під час повномасштабної війни. В межах програми ментального здоров'я «Ти як», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська, таку психологічну допомогу можуть надавати медпрацівники першої ланки. Так, 75% лікарів і медпрацівників Харківщини пройшли навчання на платформі НСЗУ за програмою ВООЗ mhGAP. Також за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами» законтрактовано 78 закладів охорони здоров'я області. До надання такої меддопомоги  залучено 313 лікарів», – розповіла Олена Логвинова.

Інтеграція послуги з ментального здоров'я в систему первинної медичної допомоги є важливою складовою пріоритетного проєкту МОЗ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я, додала заступниця начальника ХОВА.

Сімейний лікар жодним чином не замінить сімейного психолога, психотерапевта або психіатра, але він зможе надати допомогу пацієнту й у разі потреби – направити до профільного фахівця, розповіла координаторка програми ментального здоров'я «Ти як?» в Харківській області Лілія Зотова.

«Всеукраїнська програма ментального здоров'я Олени Зеленської спрямована на те, щоб змінити ставлення українців до свого ментального здоров'я. Програма mhGAP дозволяє сімейним лікарям краще орієнтуватися в питаннях ментального здоров'я та охопити більшу кількість населення. Це своєчасна та доступна відповідь на збільшення запиту щодо отримання психосоціальної допомоги українцям», – зазначила Лілія Зотова.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь