Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заборонено спалювати сухе листя, траву чи сміття!

Дата: 01.03.2024 10:53
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

 

❗️3 березня 2022 року, парламент вніс зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так на час воєнного стану спалювання сухостою можуть прирівнювати до диверсій. Це передбачає кримінальну відповідальність.

❌За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

🔥27.02.24 року О 14:24 годині виникла пожежа очерету смт Савинці між вулицями Комунальна, Шевченко. Вогонь по сухій траві розповсюджувався в сторону приватних помешкань по вул. Шевченко. На гасіння було задіяно 2 відділення 30 ДПРП 6 ДПРЗ. Будівлі були врятовані. Встановлено винну особу 1957 р.н. мешканця вул. Л. Талалая, якого було притягнуто до адміністративної відповідальності. Крім штрафу винні в підпалах будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ст 245 навмисний підпал або ст 365 диверсія.

👉🏻Масштабні вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу. Водночас задимлення обмежує видимість та огляд місцевості бійцями Збройних Сил України та територіальної оборони.

🚨Рятувальники, які виїжджають на такі виклики, фактично, змушені використовувати резерви не за призначенням, а тому можуть просто не встигнути туди, де справді буде потрібна термінова допомога.

⚠️Лише від початку року у Ізюмському районі зафіксовано уже 101 пожежа в екосистемах. Кожна така пожежа – це забруднення повітря і ґрунту, вбивство тварин, птахів і комах, а також шкода здоров’ю людини. Адже разом із димом у повітря, а потім й у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини та найрізноманітніші канцерогенні сполуки.

‼️Мешканці громади, вкотре просимо Вас не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я й не спалювати суху рослинність, а також не забувати телефонувати, коли бачите такі горіння та паліїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь