Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Савинська громада взяла участь у навчальному візиті з метою повідного досвіду у сфері поводження з відходам

Дата: 30.05.2024 10:24
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Савинська громада бере участь у навчальному візиті представників 10 громад Харківської області до Республіки Польща з метою вивчення повідного досвіду у сфері поводження з відходами. 28 травня учасники відвідала завод з переробки сміття Zakład Usług Komunalnych Sp. z o.o., розташований у м Пулави.

 

Zakład Usług Komunalnych Sp. z o.o. є провідним підприємством у сфері поводження з відходами в Польщі. Завод спеціалізується на комплексній переробці різних типів відходів, впроваджуючи передові технології, що забезпечують високу ефективність та мінімізацію впливу на навколишнє середовище.

 

Під час огляду делегація мала змогу ознайомитися з усіма етапами переробки сміття: від прийому і сортування відходів до їхньої вторинної переробки та утилізації. Особливу увагу було приділено питанням екологічної безпеки, зменшенню викидів шкідливих речовин та економічній ефективності переробки.

 

Керівництво закладу поділилося своїм досвідом щодо впровадження системи роздільного збору відходів, яка дозволяє значно знизити обсяги сміття, що потрапляє на полігони, та сприяє зростанню рівня вторинної переробки.

Представники заводу також розповіли про програми з підвищення екологічної свідомості населення, які успішно реалізуються в місті Пулави.

«Саме цей досвід можна починати впроваджувати в наших українських громадах»- коментує голова ГО Центр розвитку місцевого самоврядування», керівниця комітету по співпраці місцевого самоврядування та бізнесу Polsko-Ukraińska Izba Gospodarcza Диана Баринова.

 

Нагадуємо , що навчальний візит представників громад Харківщини проходить в рамках проєкту «Сучасна політика поводження з відходами та екологічна освіта в українських громадах», який реалізується Центр розвитку місцевого самоврядування в партнерстві з Fundacja Inicjatyw Menedżerskich (Польща ) за фінансування проекту RITA та сприяння Польсько-Українська Господарча Палата в Україні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь