Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Особливості нарахування та виплати пільг житлових субсидій окремим категоріям громадян

Дата: 31.05.2024 11:58
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

 

📌Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 08.05.2024 № 521 «Деякі питання надання, нарахування та виплати житлових субсидій і пільг для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива з урахуванням енергетичної кризи, що склалася в м. Харкові та населених пунктах Харківській області», якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 № 215 „Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану”(далі - постанова №215), до постанови від 19 квітня 2022 р. № 462 “Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану”(далі - постанова №462).

    👉🏼Прийняті зміни до чинного законодавства щодо особливостей нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану в Україні стосуються певних категорій населення, які у 2022 році проживали на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мали можливості здійснювати свої повноваження, та яким пільги і житлові субсидії виплачувались згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 №215 „Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану”.

    У зв’язку із припиненням з червня 2024 року виплат та нарахування пільг і житлових субсидій, які надавалися згідно із постановою № 215 громадянам, які були:

    🔹 отримувачами житлової субсидії або пільги станом на початок повномасштабної агресії російської федерації 24 лютого 2022,
    🔹 проживали/проживають на тимчасово окупованій території чи в зоні бойових дій,
    🔹 з початку повномасштабної агресії не звертались до органів соціального захисту населення чи Пенсійного фонду України за перепризначенням субсидії або пільги, необхідно до 1 липня 2024 року звернутися до уповноваженого територіального органу ЦНАПу  в установленому порядку та подати заяву та/або інші документи, необхідні для встановлення права/продовження виплати пільг та житлових субсидій, у паперовій або електронній формі. 

    У разі своєчасного звернення одержувача пільг/житлових субсидій нарахування та виплата державної допомоги поновлюється відповідно до законодавства, що регламентує порядок її надання.

❓Для отримання пільг та більш детальної інформації можете звертатись до відділу Соціального захисту населення, що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі Савинської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь