Савинська громада
Харківська область, Ізюмський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповідальність за самовільне спалювання сухої трави та рослинності

Дата: 10.06.2024 09:38
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

 

‼️Самовільне спалювання сухої трави та рослинності заборонене‼️

⚠️Звертаємо вашу увагу, що самовільне спалювання сухої трави поза законом і може призвести до серйозних наслідків для природи та загрожує безпеці людей

🔥Щодня рятувальники ДСНС ліквідовують загоряння на відкритих місцевостях. Здебільшого їх причиною є саме людський фактор: необережне поводження з вогнем чи навмисні підпали — спалювання сухої трави та сміття. На жаль, зараз це актуальна проблема, так як лише у Савинській громаді за 2024 рік було зафіксовано близько 49 пожеж!

Такі пожежі дуже швидко поширюються на значну площу, особливо у суху вітряну погоду, знищують гектари лісових масивів, шкодять довкіллю, можуть спричинити пожежі житлових будівель та споруд, і навіть стати причиною травмувань і загибелі людей.

📌Випалювання сухостою ніяким чином не впливає на родючість ґрунтів, а навпаки — шкодить!

❗️❕Також особливої обережності необхідно дотримуватись на деокупованих територіях, де більшість полів, лісових масивів є потенційно небезпечними. Тож випалювання сухої трави може призвести до детонування вибухонебезпечних предметів, що залишилися там після бойових дій і як наслідок — до трагічних випадків.

🗣Наголошуємо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна (стаття 77-1 Кодексу України) та кримінальна відповідальність (стаття 245 Кримінального кодексу)!!!

🚒Будьте обережні та не наражайте на небезпеку ні себе, ні своїх близьких! У разі пожежі не гайте часу, одразу телефонуйте до Служби порятунку за номером телефону - 101.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь